Ga direct naar: de inhoud, hoofdnavigatie

Laatste Nieuws

01-05-2016 Ook Dazzle verkocht naar Amerika Voor Dazzle is in CaliforniŽ een nieuwe eigenaar gevonden. Een vrouwelijk jurylid was zeer gecharmeerd van hem en heeft tot aankoop besloten. Hij staat daar samen met nog 2 paarden van deze eigenaresse in een pensionstal.
We hopen dat beiden goed met elkaar overweg kunnen gaan en ook daar in de Lichte Tour zullen uitkomen.
Lees het volledige artikel
15-11-2015 Udor vertrekt naar Californië Deze week van Judy de Winter bericht gekregen dat Udor is verkocht naar de VS. Hij komt daar in het bezit van een jonge ruiter in Californië.
Lees het volledige artikel
01-11-2015 Ook Dazzle staat nu in de verkoop Zoals we met Karin afgesproken hadden staat nu ook ons gezamenlijke paard Dazzle in de verkoop. Dazzle loopt inmiddels zijn proeven in Duitsland op Prix Saint George niveau (S-klasse) met ruim 65% en heeft het in zich om door te groeien naar Grand Prix niveau.
Lees het volledige artikel
01-03-2015 Walking Times verkocht Na enige weken op proef meegelopen te hebben is Walking Times nu definitief verkocht aan de Riouw Rijschool in Den Haag. Omdat wij zelf in onze Haagse periode daar vele jaren met Wigor hebben gestaan en gereden, weten we dat hij daar een goed adres heeft gevonden. Hij krijgt mooi de kans om aan het drukke stadsverkeer te wennen. Lees het volledige artikel
01-09-2014 Udor ook met Philip van Ommen naar de Grand Prix Ook Philip van Ommen, de stalruiter van Judy Winter's stal Winter Horses BV is het gelukt om samen met Udor zijn eerste Grand Prix punten te behalen.
Lees het volledige artikel
27-01-2014 Udor verkocht aan Winter Horses Na lang wikken en wegen hebben we toch besloten om afscheid van Udor te nemen. Ons doel is bereikt, hij is Grand Prix geworden met meerdere winstpunten en nu is hij nog op een leeftijd dat hij voor een volgende (jonge) ruiter aantrekkelijk is als leerpaard of schoolmaster.
Lees het volledige artikel
27-05-2013 Udor met Karin naar de Grand Prix Tijdens wedstrijden in Emmen is Karin er in geslaagd om Udor zijn eerste winstpunt in de Grand Prix te laten halen. Ons doel is waarheid geworden, een zelf gefokt veulen op te laten klimmen tot op Grand Prix niveau.
Lees het volledige artikel
27-11-2011 Nieuw record voor Udor Na een lange tijd van stilte door dat we besloten hadden meer te trainen en wat minder wedstrijden te rijden, hier weer een verslagje van de wedstrijden in Oktober en November 2011.

Tijdens wedstrijden in Sonnega (Frl.)op zondag 30 oktober liep Udor in de Intermediaire I naar een nieuw persoonlijk record.
Lees het volledige artikel

29-05-2011 De resultaten van Mei 2011 Vanwege (wederom) tijdgebrek ook deze keer een gecombineerd item over de wedstrijden die we in Mei hebben gereden met Udor.

Op 14 mei was er een wedstrijd in Kootwijk voor de Intermediaire I. Met 61,71% was Udor goed voor de middenmoot.
Lees het volledige artikel

01-05-2011 Walking Times te koop Na een een lange periode van wikken en wegen hebben we toch besloten om Walking Times te koop te zetten. Het is een paard met een zeer lief karakter en goed stal gedrag. Hij is verkeersmak en maakt op zijn tijd graag een buitenrit door bos en hei.

Helaas hebben we maar een beperkt aantal stallen en moet er ook weer plaats gemaakt worden voor nieuwe fokprodukten.
Lees het volledige artikel

30-04-2011 De resultaten van April 2011 Vanwege tijdgebrek deze keer een gecombineerd item over de wedstrijden die we in April hebben gereden met Udor.

Op 10 april hebben we een wedstrijd in Emmeloord gehad. Ingeschreven was hier voor de Prix St. George en deze resulteerde in een score van 64,61%, een nieuw persoonlijk record voor Udor in de PSG. Met het cijfer 8 voor zijn middendraf en voor de pirouettes wordt wel duidelijk dat we op de goede weg zijn.
Lees het volledige artikel

26-02-2011 Het jaar begint goed in Sonnega Na een periode van stilte (weinig wedstrijden in de buurt, slecht weer, afgelastingen en/of minder aansprekende resultaten)is de eerste wedstrijd van 2011 dan eindelijk achter de rug. In de ruime rijhal van de manege in Sonnega (Frl.) werd een druk bezette Prix St. George wedstrijd verreden.
Lees het volledige artikel
03-10-2010 Wedstrijd in Assen goed verlopen De eerste binnen wedstrijd van dit najaar was vandaag in Assen. De Sunrise Stables hadden zoals gebruikelijk de binnenbakken er weer goed bij liggen. Vandaag stond voor Udor alleen de Prix St. George op het programma.
Lees het volledige artikel
26-09-2010 Vierde prijs in Intermediaire I wedstrijd Almelo Na een periode zonder al te veel wedstrijden (gewoon geen aanbod in de regio) was het vandaag weer tijd om eens te starten tijdens wedstrijden in het altijd goed verzorgde Almelo. Vandaag hadden we alleen ingeschreven voor de Intermediaire I proef om te kijken of hij zonder zijn kruit al in de Prix St. George te verschieten tot een beter resultaat zou komen.
Lees het volledige artikel
22-08-2010 Walking Times verdient eerste punt in Z1 Na een een lange tijd van trainen en het laten wennen aan allerlei nieuwe omgevingen lijkt het er op dat we de (wedstrijd)stres bij Walking Times (Wally) onder controle hebben. Op het jaarlijkse concours in Diever (Wittelte) heeft Karin hem voor het eerst in de Z1 dressuur gestart. Bewust is daarbij de M2 overgeslagen.
Lees het volledige artikel
18-07-2010 Eerste punt in Intermediaire I is binnen Tijdens de wedstrijd op het terrein van de Sunrise stables in Assen werd Udor gestart in zowel de Prix St. George als de Intermediaire I. De Prix St. George werd verreden op een zandbodem die heel erg zwaar was. Dit leverde het nodige commentaar op van de ruiters.
Lees het volledige artikel
11-07-2010 Tweede prijs in PSG Emmeloord Op zondag 11 juli 2010 was er onder tropische omstandigheden weer een wedstrijd in Emmeloord. Dit was de eerste keer dat Udor was ingeschreven voor zowel de Prix St. George als de Intermediaire I. Dit laatste hebben we expres gedaan om eens te kijken hoever hij nu was voor deze proef. Naar ons gevoel moest hij die ook kunnen lopen, maar we wilden graag de visie van de jury vernemen om te kijken waar Karin nog wat puntjes op i zou moeten zetten.
Lees het volledige artikel
27-06-2010 Weer boven 60% in PSG Kootwijk Op zondag 27-06-2010 hadden we weer een wedstrijd in de klasse Prix St. George. Na een paar mindere prestaties liep Udor ondanks het hete weer ruim 60%. Er blijven echter nog steeds wat puntjes voor verbetering vatbaar. Zo is er nog al eens commentaar op het halthouden aan het eind van de proef en kan de uitgestrekte in de proef nog een stuk beter. Als hij het doet zoals hij het thuis doet ...
Gelukkig gaan de wissels en de (halve) pirouettes steeds beter. Op de stap moeten we helaas nog steeds punten toeleggen, hoewel we deze keer met een 5 niet echt ontevreden hoeven te zijn.
31-05-2010 Veulen geboren op stal In de nacht van zondag op maandag 31 mei 2010 is er nieuw leven geboren op Stal Eursinge. Sinds enige weken hebben wij de merrie van Karin bij ons op stal staan. Deze merrie Twister-Tosha (Krack C x Donnerschlag) heeft het leven geschonken aan een merrie veulen van Sorento. Om 04.15 uur begon de bevalling en tegen 04.30 uur was het veulen er. Moeder en dochter maken het goed.
Filmpjes van de bevalling en het veulen met de naam Fiore staan op youtube.com/eursinge1
23-05-2010 Achterhoekse Paardendagen gaan beter Op zondag 23 mei 2010 (Eerste Pinksterdag) zijn we afgereisd naar de Achterhoekse Paardendagen in Zelhem. Nadeel van het starten op Lichte Tour niveau is dat we nu verder van huis moeten om te kunnen starten. Zo is het al snel anderhalf uur rijden om een proef van 6 minuten te kunnen doen, maar we hebben het er nog voor over.
Op een mooie locatie en met schitterend weer lagen de ringen er in Zelhem goed bij. Udor liet zich tijdens het losrijden van zijn beste kant zien (hij was de vrijdag er voor nog naar de fysiotherapeut geweest), wat goede hoop gaf voor de proef zelf.
Lees het volledige artikel
09-05-2010 Diepenveen eindigt in een deceptie Tijdens de tweede proef van Udor in de klasse Prix St. George op het concours in Diepenveen was de jury niet op onze hand. Beide juryleden hadden we nog niet eerder in een wedstrijd gehad en het was dan ook afwachten hoe zij zouden punten op Udor's stap. Helaas had Udor zelf ook een wat mindere dag en liet hij zijn hanentred wat meer zien als anders. Reden voor beide juryleden om de staponderdelen (die dubbel tellen) te waarderen met een 4.
Eén van de juryleden zag echter ook iets gebeuren in de draf en consequent werden ook die onderdelen met een 5 gewaardeerd, in onze ogen een wat gezochte waardering. Resultaat was dat Karin en Udor hier laatste werden met een score van 56.15%.
Of dit terecht was kan je zelf zien in het filmpje op www.youtube.com/eursinge1.
01-05-2010 Dazzle naar de Friese weide gebracht Vandaag is Dazzle samen met 3 van makkers overgebracht van de winterstalling bij Arie de Best in Ruinen naar de zomerse weides in de buurt van Burum (Friesland). Hij liet zich netjes in de trailer laden en ook onderweg gedroeg hij zich voorbeeldig.
In een groep van 16 jaarlingen en tweejarigen mag hij nu de hele zomer van goed gras gaan genieten. Hopelijk komt hij er aan het einde van dit seizoen beter uit als het vorige jaar.
05-04-2010 Eerste keer Prix St. George en winst Op 2e Paasdag 5 april 2010 mochten Karin en Udor voor de eerste keer starten in de Lichte Tour. Omdat er eerst een winstpunt gereden moet worden in de Prix St. George voor dat er in de Intermediaire I gestart mag worden moesten we dus voor één proef naar Ermelo rijden.
Lees het volledige artikel
28-03-2010 Karin terug uit Syrië De afgelopen week heeft Karin op uitnodiging van de President van de hippische federatie van Syrië deelgenomen aan een ZZ-Licht wedstrijd en een Kür op muziek. Via haar trainster Annemiek Vincourt (die ook trainster van het Syrische dressuurteam is) werd Karin uitgenodigd om deel te nemen aan dressuurwedstrijden in Damascus. Samen met nog enige Nederlandse en Engelse ruiters, een Nederlandse parcoursbouwer, een Nederlands en Engels dressuur jurylid en de bekende leverancier van bodems Agterberg werd de reis naar Syrië ondernomen.
Lees het volledige artikel