Ga direct naar: de inhoud, hoofdnavigatie

Nieuws

26-04-2009

Udor loopt nieuw persoonlijk record in ZZ-Licht

Op zondag 26 april 2009 ging Udor van start in de ZZ-Licht wedstrijd te Emmeloord. Met zo'n 30 inschrijvingen, waar onder diverse bekende namen zoals Bart Bax, Emmilie Scholtens en Lotje Schoots was dit een druk bezette wedstrijd. Zijn eerste proef zag er netjes uit. Het ene jurylid punte hem naar winst, maar het tweede jurylid (mevrouw Gerritsen) gaf zoals bijna gebruikelijk een 3 voor zijn stap onderdelen en aangezien die 2x meetellen koste hem dat zijn winstpunt. Wellicht moeten we toch eens aan haar vragen waarom zij het enige jurylid is dat steeds drieŽn geeft. Uiteindelijk liep hij hier 58,91%, goed voor een plaats in de middenmoot.
De tweede proef ging naar het gevoel van Karin iets minder. Ze moest er naar haar idee meer aan werken. De jury dacht daar echter anders over en waardeerde deze proef met 65,48% wat goed is voor 2 winstpunten. Udor werd hier uiteindelijk tweede achter Lotje Schoots en Olympic (een voormalige NRPS goedgekeurde dekhengst die recentelijk geruind was).
Laten we hopen dat dit geen gelukstreffer was, maar dat Udor zich zo aan het ontwikkelen is dat hij vaker deze scores kan behalen. Maar dan moet hij de hanentred rechtsachter we minder laten zien.

 De banen in Emmeloord lagen er schitterend bij en de hele entourage straalde goede zorg uit. We kijken er naar uit om hier weer terug te komen.