Ga direct naar: de inhoud, hoofdnavigatie

Laatste nieuws

22-08-2009

Yes, de eerste is binnen!

Op het Hippisch Centrum Twente in Almelo (bekend van de Almelose Ruiterdagen) werd vandaag o.a. een ZZ-Zwaar wedstrijd georganiseerd. Omdat Udor de laatste weken steeds gemakkelijker winstpunten bij een liep en hij al over het minimaal benodigde aantal zat om te promoveren, heeft Karin hem vandaag dus voor het eerst in de klasse ZZ-Zwaar gestart. Dit leverde in zijn eerste proef 60,39% op, goed voor zijn eerste winstpunt. In de tweede proef sloeg de vermoeidheid wat toe, daar bleef hij steken op 58,43%

 Ondanks dat de spanning meer bij Karin zat dan bij Udor liep hij toch een nette eerste proef (proef 51). De halve pirouettes mogen nog wat meer bevestigd worden en wat kleiner worden gesprongen, maar dat is een kwestie van tijd en oefenen. De series wissels om de 4 en 3 passen gingen zonder problemen.
Het niveau ligt nu natuurlijk weer iets hoger, wat uiteraard in de punten naar voren komt. Toch konden we vandaag voor het eerst een 9 zien langskomen voor een middendraf en een 8 voor een uitgestrekte galop. Helaas o.a. ook een 5 voor slingerend binnenkomen en de gebruikelijke onvoldoenden (4 en 5) voor zijn stap, maar daar zijn we aan gewend en gelukkig kan hij dat goed compenseren met andere onderdelen.