Ga direct naar: de inhoud, hoofdnavigatie

Laatste nieuws

27-03-2010

Karin terug uit Syrië

Succesvolle deelname aan dressuurwedstrijd.

 De afgelopen week heeft Karin op uitnodiging van de President van de hippische federatie van Syrië deelgenomen aan een ZZ-Licht wedstrijd en een Kür op muziek. Via haar trainster Annemieke Vincourt (die ook trainster van het Syrische dressuurteam is) werd Karin uitgenodigd om deel te nemen aan dressuurwedstrijden in Damascus. Samen met nog enige Nederlandse en Engelse ruiters, een Nederlandse parcoursbouwer, een Nederlands en Engels dressuur jurylid en de bekende leverancier van bodems Agterberg werd de reis naar Syrië ondernomen.

Ter plaatse stonden een aantal paarden al klaar voor de gastruiters. Een stalruiter van Annemieke Vincourt was al enige weken ter plaatse om de paarden naar het gewenste niveau te tillen. Het peil van de dressuursport in Syrië is nog niet hoog en het aantal dressuurruiters is nog aan de lage kant. Dit vertaalde zich ook in het beschikbare paarden materiaal. De aanwezige paarden vielen tussen Z2 en Grand-Prix niveau en door loting werd beslist wie op welk paard zou rijden. Door diverse omstandigheden vielen er echter paarden af, zodat sommige paarden twee verschillende ruiters toegewezen kregen.
Het paard dat Karin kreeg was een braaf dier met helaas een wat korte draf, maar met een behoorlijke galop. Ondanks dit lastige puntje kon toch de zesde plaats (van de elf deelnemers) in de ZZ-Licht wedstrijd worden bezet, helaas net buiten de prijzen.
De Kür op muziek ging iets beter, hier eindigde ze op de 5e plaats en viel ze nog in de prijzen. Al met al was dit een schitterende ervaring die ze voor geen goud had willen missen.