Ga direct naar: de inhoud, hoofdnavigatie

Nieuws

23-05-2010

Achterhoekse Paardendagen gaan beter

Op zondag 23 mei 2010 (Eerste Pinksterdag) zijn we afgereisd naar de Achterhoekse Paardendagen in Zelhem. Nadeel van het starten op Lichte Tour niveau is dat we nu verder van huis moeten om te kunnen starten. Zo is het al snel anderhalf uur rijden om een proef van 6 minuten te kunnen doen, maar we hebben het er nog voor over.
Op een mooie locatie en met schitterend weer lagen de ringen er in Zelhem goed bij. Udor liet zich tijdens het losrijden van zijn beste kant zien (hij was de vrijdag er voor nog naar de fysiotherapeut geweest), wat goede hoop gaf voor de proef zelf.
Ook hier weer twee juryleden die we nooit eerder hebben gehad en dus weer afwachten hoe er gepunt zou gaan worden. Als laatste combinatie moest er gestart worden, wat inhield dat de omliggende ringen inmiddels al verlaten waren. Helaas zat de nasleep van Diepenveen er wellicht nog een beetje in bij Karin, want voluit durfde ze deze proef niet te gaan.
Udor liet een nette proef zien, werd niet overdreven afgestraft op zijn stap, maar er vielen toch nog wel een paar steekjes. Een discutabele 5 voor het halthouden aan het begin tegen een 7 van het andere jurylid. Een wat slordig gesprongen wissel en een serie die niet helemaal ging zoals hij het thuis doet. Al met al leverde dit een score op van 58.82% wat toch weer hoop geeft voor de toekomst.
Training op de pirouettes liet zien op dit onderdeel een 7 of 8 haalbaar was. De minpuntjes van deze keer nog weer even in de training mee nemen en dat moet een score van 60% of meer weer mogelijk zijn.