Ga direct naar: de inhoud, hoofdnavigatie

Nieuws

26-02-2011

Het jaar begint goed in Sonnega

Na een periode van stilte (weinig wedstrijden in de buurt, slecht weer, afgelastingen en/of minder aansprekende resultaten)is de eerste wedstrijd van 2011 dan eindelijk achter de rug. In de ruime rijhal van de manege in Sonnega (Frl.) werd een druk bezette Prix St. George wedstrijd verreden.

Omdat het wedstrijdritme wat ontbrak viel er vooraf weinig te voorspellen. Thuis gaat Udor het steeds beter doen, maar uiteindelijk moet hij het wel op de wedstrijd laten zien.
Hoewel de proef vanaf de kant er niet slecht uitzag, had de jury toch nog wel een paar puntjes gevonden waar onvoldoendes op vielen. Zo zagen zij meerdere onregelmatigheden in de wissels om de 4 (wij zagen ze niet) en was het houden aan het einde inderdaad ook wel eens beter geweest (er wordt geen draf gevraagd voor het halt houden en dat liet Udor wel zien). Kortom, een proef die voldoende was maar beter had gekund. Al was het wel plezierig dat de stap nu ook zessen en een zeven liet zien. Er zit daar dus toch verbetering in. De teller bleef uiteindelijk steken op 61.43%. Weer goed voor een plek in de middenmoot.