Ga direct naar: de inhoud, hoofdnavigatie

Nieuws

27-11-2011

Nieuw record voor Udor

Na een lange tijd van stilte door dat we besloten hadden meer te trainen en wat minder wedstrijden te rijden, hier weer een verslagje van de wedstrijden in Oktober en November 2011.

Tijdens wedstrijden in Sonnega (Frl.)op zondag 30 oktober liep Udor in de Intermediaire I naar een nieuw persoonlijk record. Met 66,91% was hij goed voor de 2e plaats en konden we weer eens met een deken naar huis terug.
Volgens het commentaar van jurylid Nico Verwer in De Hoefslag liet Udor weer zeer ruime en soepele gangen zien en is Karin goed in het rijden op de letter.

Zaterdag 19 november werd gestart in Assen. Dit was de eerste selectiewedstrijd voor het Winterkampioenschap. Udor werd in deze Prix St. George uiteindelijk 9e van de 29 deelnemers met een score van 63,43%. Tussen beide juryleden zat ruim 18 punten verschil, dus de score had mogelijk zelfs nog beter gekund.

Zondag 27 november was er een wedstrijd in Lonneker. Hier werd in de Intermediaire I gestart. Hoewel Udor het zeker niet slecht deed was de jurering wel discutabel. Er zaten maar liefst 43 punten verschil tussen beide juryleden. Omgerekend had het ene jurylid zo'n 67% gegeven, terwijl het andere jurylid rond 57% zat. Je vraagt je af of ze beiden wel naar hetzelfde paard hebben zitten kijken. Uiteindelijke score was ruim 61%.