Ga direct naar: de inhoud, hoofdnavigatie

Over Stal Eursinge

Stal Eursinge is begonnen in 1998 en wordt gedreven door Rob en Nicolette Bleijs. Onze stalruiter Karin zorgt voor de africhting van onze paarden tot ZZ-Zwaar niveau (uiteraard na gebleken aanleg en geschiktheid). Karin is gediplomeerd Deurne instructrice en docent Paardensport bij een AOC. Tijdens en na haar opleiding heeft zij o.a. gewerkt op Hengstenstation De Havikerwaard, bij Sven en Gonnelien Rothenberger en bij Hengstenstation De Dalhoeve. Zij heeft reeds meerdere paarden tot ZZ-Zwaar niveau gereden.
foto van huis

Wij houden ons op kleine schaal bezig met het (op)fokken van paarden en Hampshire Down schapen. De opfok van jaarling paarden gebeurd hier dan ook hobby-matig. De jaarlingen lopen in kleine groepjes bij elkaar (ruinen en/of merries). Deze paarden komen regelmatig in handen en hebben meerdere malen per dag toezicht. Onze weide is aan 2 kanten omgeven door boswallen en is voorzien van een omheining van koord. Naast de opfok van jaarlingen is het ook mogelijk om uw paard tijdelijk bij ons in de wei te laten lopen. Dit kan bijvoorbeeld tijdens uw vakantie of indien uw paard op veterinaire gronden tijdelijk niet bereden kan worden. In overleg is medische verzorging door onze vaste veearts altijd mogelijk.
Paarden die langere tijd bij ons verblijven worden regelmatig ontwormd. Van paarden die meerdere weken aan onze zorg worden toevertrouwd verzoeken wij wel dat bij aanlevering de ijzers verwijderd zijn.

Wij rekenen €60,- per paard per maand (bij meerdere paarden van dezelfde eigenaar €50,- per paard per maand). Blijft uw paard korter dan een maand, dan betaald u €3,- per dag.

Vakantie

Stal Eursinge is gelegen aan de rand van het Nationaal Park Dwingelderveld, een zeer uitgestrekt natuurgebied met kilometers ruiterpaden door bossen en over heidevelden. In de naaste omgeving zijn meerdere hotels of bed-and-breakfast's waar u tegen schappelijke prijzen (meerdere dagen) kunt overnachten.
Uw paard kan dan bij ons gestald worden. Vraag naar onze voorwaarden.

Specialisaties

Stal Eursinge richt zich op de (op)fok van dressuurpaarden. Dat doen we onder meer door:

  • te zoeken naar een goed aanparingsadvies.
  • het na pluizen van afstammeling gegevens.
  • een zorgvuldige begeleiding gedurende de eerste jaren.
  • te streven naar OCD-vrij beenwerk.
  • gebruik te maken van in de sport bewezen hengsten.
  • te trainen voor de eerste basisvaardigheden.
  • .....