Ga direct naar: de inhoud, hoofdnavigatie

Dazzle

Op 3 mei 2008 werd bij ons op stal geboren een hengstveulen van de hengst Vic. Omdat het merrieveulen van het vorige jaar (ook van Vic) al vrij snel was overleden en wij zeer te spreken waren over haar bouw en bewegingen, hadden wij besloten om nogmaals naar Vic te gaan. Jammer genoeg hadden we deze keer minder geluk en werd het niet wederom een merrieveulen.
foto van Dazzle

Dazzle bleek qua karakter toch wel makkelijker hanteerbaar dan zijn zus en liep al snel aan een touwtje mee naar en van de wei. Samen met zijn moeder heeft hij de eerste 6 maanden bij ons op stal doorgebracht en is vervolgens de opfok ingegaan bij de dressuurstal van Arie de Best uit Ruinen. We hopen dat hij hier de kunst kan afkijken van de trainende dressuurpaarden zodat hij later makkelijk alles op kan pakken. Een goed voorbeeld doet immers goed volgen ....?
Inmiddels was Karin ook op de kleine baas gevallen en heeft zij de helft van ons overgenomen. Als Dazzle straks 3 jaar is en zadelmak gemaakt is begint haar deel van de opleiding. Blijft hij bewegen zoals hij nu doet, dan kan hij zich best wel eens goed in de sport laten zien.

Ontwikkeling

Iedere maand gaan we even naar hem kijken om te zien hoe hij zich ontwikkelt. Volgens Arie de Best is het er een die best kan uitgroeien tot een toppertje. Hij is er slim genoeg voor. Na een paar dagen op stal bij Arie wist hij al hoe hij de deur van zijn box moest openmaken en vrolijk dartelde hij met zijn 2 boxgenoten over het erf.

Inmiddels loopt hij als 3-jarige al weer enige maanden thuis in de wei en wordt hij voorbereid om in het najaar onder het zadel te gaan. Dazzle heeft zich ontwikkeld tot een paard met drie goede gangen.