Ga direct naar: de inhoud, hoofdnavigatie

Lendor

Lendor-Burga (zoals haar stamboeknaam luidt) is sedert februari 1999 bij ons op stal. Via een bevriende manegehouder uit Den Haag werden geïnformeerd dat hij deze merrie (Frühling x Uddel) op stal had gekregen. En omdat hij wist dat wij met de gedachte liepen om na onze verhuizing naar Drenthe te gaan fokken, belde hij ons. Na een paar proefritjes wist ik dat Lendor voor ons het ideale paard was. Goed rijdbaar, betrouwbaar in het verkeer en voor ons een goed exterieur.
foto van Lendor

Omdat Lendor nog niet in de sport was uitgebracht heeft onze stalruiter Karin haar onder haar hoede genomen. Karin heeft bij diverse (internationale) stallen gewerkt en is momenteel ook instructrice van onze rijvereniging L.R. De Oranjeruiters en tevens docente aan het AOC Terra, opleiding Paardensport. Zij heeft al meerdere (jonge) paarden naar Z niveau of hoger gereden. Lendor was bij haar dus in de juiste handen om richting een sport certificaat getraind te worden.
Omdat Karin niet meer alle punten in een klasse hoeft te behalen om te promoveren, kon Lendor vrij snel doorstoten naar de klasse Z2 en toen daar eenmaal het begeerde winstpunt was gepakt konden wij het certificaat Sport Dressuur voor haar aanvragen bij het KWPN.
Inmiddels hadden we ook al 2x geprobeerd om haar tot Ster te laten verklaren, maar daar hadden de juryleden andere gedachten over dan wij. In onze ogen heeft zij echter wel deze waardering verdiend.

Tegenwoordig

Op dit moment geniet Lendor lekker van haar weidegang met maatje Wigor. Onder het zadel komt zij nog een enkele keer, maar haar verder carrière zal zij toch als fokmerrie gaan slijten. wij hopen toch nog één of meerdere merrieveulens van haar te krijgen zodat wij deze tak van de Burga-stam verder kunnen voortzetten.