Ga direct naar: de inhoud, hoofdnavigatie

Calluna Burga

Calluna Burga (of Luna zo als zij op stal genoemd werd) werd bij ons geboren op 3 april 2007. Na het bezoeken van vele hengstenshows hadden we besloten om onze Lendor te laten dekken door de hengst Vic (Jazz x Flemmingh). Deze hengst hadden we zien lopen op de hengstenshow van Hein Peeters in Diever en hij sprak ons direct aan. Goede bouw, goede gangen en ook de donkere kleur telde mee.
Nou wilde het toeval dat kennissen wiens merrie gust was gebleven nog een dekking van Lingh te goed hadden. Op deze hengstenshow wonnen zij echter ook een dekking van Vic. Omdat zij toch bij Lingh wilden blijven konden wij de dekking van Vic voordelig overnemen.
foto van Calluna

Zeer blij waren wij met dit merrieveulen, omdat wij hiermee de Burga-lijn weer zouden kunnen voortzetten. Elke fokker wil tenslotte zijn stam door laten groeien tot een stam waaruit goed presterende sportpaarden komen.
Helaas hebben we niet lang plezier gehad van dit veulen. Op een leeftijd van 6 weken is ze overleden aan waarschijnlijk de gevolgen van een darm verdraaing of veulenkoliek. Na een dag tobben en diverse veearts bezoeken, 's nachts nog eruit om handmatig voeding te geven zijn we de volgende ochtend op reis gegaan naar de kliniek in Emmeloord. Helaas was Luna daar bij aankomst al overleden.
De merrie en het dode veulen zijn daar in een box gezet. Dat gaf de merrie gelegenheid om op natuurlijke wijze afscheid van haar veulen te nemen. De volgende dag hebben we haar weer opgehaald en naar huis gebracht. Door haar veel te laten bewegen en schraal te voeren hebben we de melkgift terug gedrongen en voorkomen dat het uier ging ontsteken.

Onze hoop op voortzetting van merrie-lijn moesten we helaas uitstellen.