Ga direct naar: de inhoud, hoofdnavigatie

Onze Paarden

Stal Eursinge probeert een goed sportpaard te fokken en heeft daarbij een voorkeur voor de dressuur. Het is de bedoeling dat onze paarden in de wedstrijdsport worden uitgebracht, hetzij door onze stalruiter Karin, hetzij na verkoop door de nieuwe eigenaar.
Udor ZZ-Zwaar

Een goed en gezond sportpaard bewijst zijn kunnen door een goede moteriek, goed exterieur en werkwilligheid. Dit houdt in dat wij voor onze merrie(s) steeds zoeken naar die hengst die het best bij hen past. Wij proberen daarbij de mindere punten van de merrie te compenseren (of beter nog, te verbeteren) door de sterke punten van de hengst

Alvorens over te gaan tot de definitieve keuze van de hengst proberen wij altijd meerdere nakomelingen van de hengst te zien. We bezoeken daarom een groot aantal hengstenshows en/of afstammelingen keuringen, zodat we ons een goed beeld kunnen vormen welke combinatie voor ons de beste nakomeling zou kunnen geven.

Drachtigheid

Hebben wij eenmaal onze keuze gemaakt dan is het zaak de merrie(s) drachtig te krijgen. Wij gaan daarvoor altijd naar Hengstenhouderij Hein Peeters in Diever die ook de K.I. verzorgt. Gedurende het dekseizoen is onze vaste veearts Geert Weggemans meerdere malen per week op dit dekstation om merries te scannen en de datum voor inseminatie vast te stellen.
Ook het verdere verloop van de drachtigheid wordt door Geert Weggemans begeleid.

Sportconditie

Om onze paarden in een goede (sport)conditie te houden maken wij gebruik van ervaren en deskundige specialisten. Zo worden de sportpaarden regelmatig nagekeken door Drs. Gerrie van Oossanen. Zij werkt nauw samen met de Faculteit Diergeneeskunde in Utrecht en is gespecialiseerd in dierfysiotherapie en accupunctuur bij paarden. Tevens is zij gespecialiseerd in problemen welke worden veroorzaakt door slecht passende zadels.
Onze hoefsmid Sander van den Berg zorgt ervoor dat de paarden het hele seizoen goed op de benen staan. Ook eventueel speciaal beslag wordt door hem verzorgd.