Ga direct naar: de inhoud, hoofdnavigatie

Walking Times

Walking Times (of Wally zo als hij op stal genoemd wordt) is bij ons op stal geboren op 12 mei 2003. Onze merrie Lendor-Burga (Frühling X Uddel) hadden wij het jaar ervoor laten dekken door de hengst Goodtimes. Omdat het eerste veulen Udor richting dressuur gefokt was hebben we dat jaar gekozen voor een hengst die zowel dressuur- als springpaarden fokt. Misgaan zou dan niet kunnen denk je, het wordt of het één of het ander. Bij de hengstenshow van de familie van de Lageweg had Goodtimes zich goed laten zien en ook zijn nakomelingen zagen er netjes uit.
foto van Walking Times

Wally heeft zijn eerste 8 maanden bij ons op stal doorgebracht en is vervolgens de opfok ingegaan bij de familie Talens in De Veenhoop. Dit bedrijf heeft de nodige hectares grasland liggen op een eiland bij Grouw waar je alleen met een pontje kan komen. Mochten er paarden uit de wei ontsnappen dan kunnen die toch nooit van het eiland af.
Op 3-jarige leeftijd hebben we hem weer naar huis gehaald en laten castreren. Vervolgens heeft Harry de Vries uit Een-West hem zadelmak gemaakt. Nadat Wally enige tijd was doorgereden wilden we wel eens zien welke kant we met hem uit moesten.
In de tussentijd waren we er al wel achtergekomen dat Wally een zeer sociaal en aanhankelijk paard is.

Springen of Dressuur

Harry de Vries heeft vervolgens enige tijd geprobeerd om zijn springgenen te activeren, maar dat was toch vrij lastig. Hoewel Wally een aardig sprongetje kan maken was hij het al snel zat en dacht dan waarom zou ik er overheen gaan als ik er ook doorheen kan gaan.
Een springcarriere zat er duidelijk niet in. Dan maar richting dressuur. Nadat ik er eerst zelf enige maanden mee naar de rijvereniging was geweest had Karin (onze vaste ruiter) tijd om hem klaar te maken voor de sport. Daarbij kwam al snel naar boven dat Wally toch wel wat onzeker van zichzelf was. Hij zag al vlot allerlei beren op zijn weg en dat uitte zich in staken of tegen het been zijn. Met veel overredingskracht en geduld heeft Karin hem echter toch zover gekregen dat hij het accepteerde als er wat van hem gevraagd werd.

De wedstrijdsport

Sedert februari 2009 loopt hij nu in de sport. Na een goede opening in de vertrouwde omgeving van Manege Smit in Pesse waar hij direct al tweede werd in de L1 met 191 punten mocht hij regelmatig mee op concours.
Duidelijk werd al wel dat we erg aan zijn zelfvertrouwen moesten werken. Bij zijn tweede wedstrijd, op vreemd terrein in Kampen, stonden er bij de letters van de dressuurring kleine coniferen. Dat had hij nog nooit gezien en dat was reden genoeg om er regelmatig van te schrikken.