Ga direct naar: Onze schapen, Onze schapen

Wij zijn gestopt met de schapenhouderij
en hebben alle schapen weggedaan.
Bellen voor lammeren heeft dus geen zin.

Onze Schapen

Op de volgende pagina's vindt u diverse interessante items met betrekking tot schapen in zijn algemeenheid en Hampshire Down schapen in het bijzonder.
Wij zijn sinds enige jaren in het bezit van dit leuke schapenras en proberen tot goede fokresultaten te komen. Al onze schapen zijn opgenomen in het Hampshire Down stamboek. Onze stal bezit een zwoegervrij verklaring en is sedert medio 2004 een scrapie-vrij bedrijf. Hoewel wij slechts amateurfokkers zijn hebben wij regelmatig lammeren (zowel ooitjes als rammen) van goede kwaliteit te koop.
Kudde schapen

Naast de paardentak hebben we ook een schapentak. Onze Hampshire Down schapen zijn allen zwoeger- en brucellavrij en hebben de genotypering ARR/ARR. Onze rammen zijn te koop, maar kunnen ook gehuurd worden. Verhuren doen wij echter uitsluitend aan fokkers die zelf ook zwoegervrij gecertificeerd zijn. Het heeft onze voorkeur dat eventuele nakomelingen in het stamboek worden opgenomen, maar dit is geen vereiste.

Wilt u één of meerdere van onze schapen kopen, dan wordt in onderling overleg een prijs vastgesteld. Deze prijs is inclusief overschrijven op uw naam in het stamboek, een paspoort dat het schaap ARR/ARR is, een verklaring dat de schapen Brucella-vrij zijn en een zwoeger-vrij verklaring waarmee u (als u thans zonder schapen bent) bij de Gezondheidsdienst voor Dieren zelf ook de zwoeger-vrij status kunt aanvragen.
Kijk voor het laatste aanbod op onze pagina Te Koop.

Drachtigheid

Onze (jonge) rammen hebben tot op heden steeds bewezen te kunnen zorgen voor goede nakomelingen. Oudere ooien geven meestal twee lammeren. Een jonge ooi die voor de eerste maal moet lammeren zal er vaak maar één geven.

Ontwormen

Doordat wij de beschikking hebben over zo'n 4 ha weiland waar afwisselend de paarden en de schapen op worden omgeweid, ligt bij ons de graad van worm besmetting behoorlijk laag. Dit bevorderd de gezonde opgroei van de lammeren.