Ga direct naar: Te koop, Te koop

Te koop

Wie fokt krijgt aanwas van zijn kudde. Vaak is dat te veel om de eigen kudde te verversen dus zal er nu en dan wat verkocht moeten worden. Wij streven er naar om onze jonge ooien en rammen af te zetten aan liefhebbers of (hobby)fokkers. De slacht komt bij ons pas op de laatste plaats. Via deze pagina zullen we onze te koop staande lammeren en/of rammen aan u presenteren. Kijk daarom regelmatig of er iets van uw gading bij zit.
Ooi met lammeren

Medio maart/april 2011 hebben onze ooien afgelammerd. Wij hebben dit jaar weer een stuk of wat lammeren gekregen. Lammeren worden door ons pas verkocht als zij gespeend zijn van de ooi en dat gebeurd op een leeftijd van zo'n 3 maanden. Jonge rammen die voor de dek gebruikt gaan worden verkopen wij meestal pas met 8 maanden, maar als u ze eerder wilt hebben kan dat uiteraard ook.

Wilt u één of meerdere van onze schapen kopen, dan wordt in onderling overleg een prijs vastgesteld. Deze prijs is inclusief overschrijven op uw naam in het stamboek, een paspoort dat het schaap ARR/ARR is, een verklaring dat de schapen Brucella-vrij zijn en een zwoeger-vrij verklaring waarmee u (als u thans zonder schapen bent) bij de Gezondheidsdienst voor Dieren zelf ook de zwoeger-vrij status kunt aanvragen.

Te koop

Ooilammeren
Op dit moment hebben wij geen ooi-lammeren meer te koop.

Ramlammeren
Op dit moment hebben wij nog 3 ram-lammeren te koop. Deze rammetjes zijn vanaf begin November 2011 inzetbaar als dekram. U hebt dan in Maart/April 2012 de eerste lammeren. Wij vragen hier 100 tot 125 euro per stuk voor.

Onze volwassen dekram Walker is eind 2011 verkocht. Deze goede ram uit bewezen bloedlijnen en van Engelse afkomst was direct inzetbaar.

Verhuur
In 2008 hebben wij al onze jonge rammen verkocht. Helaas hebben wij dit jaar dan ook geen rammen in de verhuur.

Andere fokkers
Rechts op deze pagina vindt u onder de Links nog wat sites van andere Hampshire Down fokkers.

Zwoeger
Onze schapen en dus ook de lammeren zijn allen zwoegervrij. Als u begint met schapenhouden en dus nog geen schapen en/of geiten hebt, kunt u via de Gezondheidsdienst voor Dieren (GD) voor uzelf ook de zwoegervrije status aanvragen. Heeft u echter al schapen of geiten en doet u niet mee aan het zwoegervrij programma van de GD, dan verliezen de schapen hun zwoegervrije status en zult u, als u dat wilt, alle schapen en geiten opnieuw via de veearts op zwoeger moeten laten testen.